Vánoční štědrost pomohla potřebným

náhled souboruKrásnou tradicí se stává kulturně-charitativní akce Vánoční bazááár, který již podruhé uspořádal Nadační fond Šestý smysl v divadle Semafor.

Díky lidem, kteří věnovali do prodeje nepotřebné věci, i těm, kteří si nakoupili nebo jen přispěli, bude věnováno 216 314 korun na podporu dětí z Prahy 6, které se nacházejí v obtížných životních situacích. Štědrost účastníků bazáááru umožní splnit přání nejen dětem vybraným ve spolupráci se sociálním odborem MČ Prahy 6, ale i řadě dalších. Například ještě před Vánocemi se na bowlingové párty Nadačního fondu Šestý smysl vyřádily děti z pěstounských rodin.

Dva dny nabité strhujícím vystoupením umělců, vděčné publikum i bohatá nabídka vánočních dárků, to vše posunulo Vánoční bazááár o velký kus dál a přineslo všem mnoho pozitivní nálady. Účinkující věnovali své koncerty návštěvníkům jako poděkování za podporu akce. Všichni tak mohli zdarma obdivovat úžasný, spontánní výkon principála divadla Semafor Jiřího Suchého, show pro děti Kašpárek v rohlíku, kapely April, Tata/Bojs, Hm…, Live Music Superheroes, Sunflower Caravan a užít si tichou diskotéku/ Silent party, jejíž originalita okouzlila všechny přítomné.

Krásné darované předměty, které nenašly na bazáááru svého adresáta, poputují za spolupráce sociálního odboru MČ Praha 6 potřebným. Potěší sociálně slabé rodiny, dětské domovy, Diakonii atd. Akce se konala s finanční podporou Prahy 6.

iPad pro Kubíka. Jedenáctiletému Jakubovi, který se narodil s těžkým tělesným a zrakovým postižením a je odkázán na invalidní vozík, usnadní život iPad s výukovými programy, pomáhajícími ke zrakové stimulaci a k rozvoji jemné motoriky. Kubík má absolutní hudební sluch. Miluje hudbu a poslouchá výukové programy podbarvené hudbou či s ní spojené. Ještě před Vánoci mu jej předali členové Nadačního fondu Šestý smysl.