Výbory zastupitelstva obsazeny

náhled souboruZastupitelé v tajné volbě rozhodli o obsazení výborů zastupitelstva. Předsedou kontrolního výboru zvolili zastupitele René Pekárka (ČSSD).

Ve 13ti členném kontrolním výboru má většinu opozice, což je změna oproti minulým volebním obdobím. Předsedou finančního výboru byl zvolen Libor Bezděk (STAN). Mandátovému výboru bude předsedat Helena Briardová (KSČM). Nově ustavený výbor pro komunikaci a média nahradí dosavadní redakční radu časopisu Šestka, předsedou se stal Oldřich Kužílek (STAN), který se dlouhodobě zabývá otevřeností veřejné správy a ochranou soukromí.

Rada již rozhodla také o jmenování předsedů třinácti komisí, na jejich obsazení se teprve čeká. Přehled jednotlivých členů výborů a předsedů komisí k dispozici na www.praha6.cz

 

Tomáš Jílek z TOP 09 rezignoval na post zastupitele, nahradila ho ekonomka Renata Parbusová

Renata Parbusová (TOP 09) je novou členkou zastupitelstva Prahy 6. Nahradila Tomáše Jílka, který na svůj mandát rezignoval. „K tomuto kroku jsem přistoupil na základě jmenování předsedou představenstva společnosti SNEO,“ uvedl Jílek s tím, že post zastupitele složil v den svého jmenování do vedení dvoučlenného představenstva. „Protože je tato a.s. 100% vlastněná městskou částí a zastupitelstvo má určitou kontrolní činnost nad rozhodnutími Rady MČ v působnosti Valné hromady, bylo by neetické stát zároveň v postavení kontrolovaného i kontrolujícího. Před zastupitelstvo budu nadále předstupovat ve funkci předsedy představenstva a budu připraven odpovídat na otázky zastupitelů týkající se hospodaření a činnosti společnosti,“ uvedl Jílek.