Budovu The Blox obsadí Amazon

náhled souboruČást nově postavené administrativní budovy v Dejvicích obsadí pobočka největšího světového internetového obchodu Amazon. Do kanceláří se nastěhují stovky zaměstnanců.

„Amazon si pronajal kanceláře v nové budově The Blox, která vyrostla vedle stanice metra Dejvická. Celkem si zde pronajmeme dvě podlaží, dohromady 5 800 metrů čtverečních,“ uvedl mluvčí Amazonu Karel Taschner. V kancelářích bude už od poloviny roku pracovat několik stovek zaměstnanců, především odborníci na lidské zdroje, IT, řízení provozu či logistiku.

Mohou se místní lidé obávat zahuštění provozu v Dejvicích? „Parkování pro zaměstnance je v dostatečné míře zajištěno přímo v budově. Vzhledem k její výhodné poloze nicméně předpokládáme, že většina zaměstnanců bude k dopravě do práce využívat právě MHD,“ vysvětluje mluvčí s tím, že Amazon chce být Praze 6 dobrým sousedem. „A také místním občanům chceme nabídnout pracovní místa v blízkosti jejich domovů. Pokud by měli o práci v korporátní kanceláři Amazonu zájem, mohou se podívat na náš web, kde najdou seznam vypisovaných pozic,“ doplňuje Taschner. Firma současně v létě plánuje otevřít sklad v Dobrovízi, v něm bude pracovat až 2 tisíce lidí.

Nová budova stojí na obecním pozemku a k jejímu zprovoznění dojde v prvním pololetí. Historií jejího vzniku a pozadím stavby se Šestka bude zabývat v některém z následujících čísel.