Připravují se rekonstrukce tramvajových tratí

náhled souboruDopravní podnik připravuje rekonstrukci tramvajové tratě na Petřiny v celém úseku ulic Střešovická a Na Petřinách včetně rekonstrukce smyčky na Heyrovského náměstí. V lednu bylo zahájeno stavební řízení.

Součástí stavby má být rekonstrukce pěti zastávek Sibeliova, Ořechovka, Baterie, Vojenská nemocnice a Větrník na bezbariérové, zastávky dostanou přístřešky. Projekt počítá se zatravněním pásu mezi kolejemi. U zastávky Větrník by mělo při rekonstrukci dojít k posunu zastávky za křižovatku směrem z centra, čímž se sjednotí postavení obou zastávek. Celkově pak křižovatka bude doplněna světelnou signalizací.

Úřad Prahy 6 v rámci koordinovaného stanoviska požaduje, aby byly trakční sloupy tramvajového vedení přemístěny z chodníků ke kolejím. Současně navrhl doplnit u zastávek další místa pro přecházení.

Do konce roku plánuje dopravní podnik rekonstrukci tramvajové trati na Evropské včetně zastávek, a to v úseku od křižovatky s Thákurovou ulicí po Bořislavku. Magistrát vydal pro stavbu povolení. Budou rekonstruovány tři zastávky, mezi kolejemi bude travnatý pás.

Návrh trasy expresní autobusové linky č. 118, která bude jezdit z Dejvic Strahovským tunelem směrem k Andělu a pokračovat na Spořilov.