Charitativní aukce děl mladých výtvarníků pomůže dennímu stacionáři

náhled souboruSoukromá ZUŠ Orphenica Sdružení rodičů a přátel Střediska „Dar“ se rozhodly uspořádat společnou charitativní akci - aukci uměleckých děl mladých výtvarníků - žáků ZUŠ Orphenica Praze 1. Cílem společné akce je pořídit pro děti v denním stacionáři DC Paprsek Středisko Dar takzvanou rezonanční kolébku v hodnotě 63.000 korun.

Aukce je plánována na čtvrtek 19. března od 19.00 hodin a proběhne v krásném barokním sále Boženy
Němcové v Památníku národního písemnictví na Strahově pod záštitou starosty MČ Prahy 6. „Nosnou myšlenkou akce je zapojit malé umělce do celého procesu od vytvoření díla, zřeknutí se jeho vlastnictví, užití si atmosféry aukce až po následné osobní předání daru,“ říká Vlaďka Větrovská ze Sdružení rodičů a přátel Střediska "Dar".

Středisko Dar je denní stacionář, který vznikl v roce 1998 v Alžírské ul. v Praze 6 pro děti se speciálními potřebami, s postižením kombinovaným, mentálním, tělesným, smyslovým a děti s autismem. Rezonanční kolébka, kterou tyto děti mohou díky aukci získat, je muzikoterapeutická pomůcka, která kombinuje strunný hudební nástroj s kolébkou. Její využití je mnohostranné, od uvolňování svalstva u dětí se zvýšeným svalovým napětím až po zprostředkování hudebních vjemů pomocí vibrací pro děti s autismem nebo děti se sluchovými vadami.

V současné době mají děti obrazy již vybrané a představují je potencionálním dražitelům na předaukční výstavě v prostorách SZUŠ. Samotný slavnostní večer, který se obě pořádající organizace chystají pojmout hlavně jako příjemné setkání s neformální atmosférou, bude doplněn i hudebními vystoupeními žáků i učitelů školy. Aktualizovaný katalog a online registrační formulář pro rezervaci partnerství najdete na webových stránkách www.zusorphenica.cz.