Mezinárodní hokejový turnaj o pohár Prahy 6

Během prvních dubnových dní, od pátku 3. dubna do soboty 4. dubna, proběhne na zimním stadionu HC Hvězda Praha 1. ročník mezinárodního hokejového turnaje v ledním hokeji O putovní pohár Městské části Prahy 6. Na turnaji se představí mužstva z Čech i zahraničí. Zápasy budou doplněny o doprovodný program, veřejnost má vstup na akci zdarma.

Premiérový ročník mezinárodního turnaje v ledním hokeji je určen hráčům narozených v roce 2005. Odehraje se na zimním stadionu v Praze 6 Vokovicích o velikonočních prázdninách. Zápasit se bude na místech, kde před nedávnem působili hráči, kteří brázdili nebo ještě brázdí česká extraligová, ale i zámořská kluziště. Mezi odchovance klubu v extraligových týmech patřili nebo patří (R. Knot, J. Drtina, M. Vobořil, J. Pospíšil, D. Kočí, R. Smoleňák, M. Černý, M. Dudáček, Z. Kukačka, J. Holeček, M. Kříž, M. Kurzweil a další). Zdejší zimní stadion využívali a využívají na letní soustředění i čeští hráči z NHL (Patrik Eliáš, David Kočí, Petr Nedvěd nebo Jakub Klepiš).

Klub s původním názvem HC Praha vznikl v roce 1969. Přestože za dobu svého trvání prošel řadou změn a reorganizací, vyvinul se v jedno z center hokejového mládí. Současný název klubu byl vybrán podle známého letohrádku Hvězda, charakteristického pro Prahu 6. Již od svého založení klub věnuje specifickou pozornost výchově mládeže a dosahuje velmi dobrých výsledků. Většina svěřenců klubu má možnost navštěvovat blízkou ZŠ Na Dlouhém lánu. Trenéři HC Hvězda Praha mohou současně působit jako učitelé tělocviku (řada z nich má pedagogické vzdělání a jsou absolventy
Fakulty tělesné výchovy a sportu v Praze). HC Hvězda Praha kromě uvedené činnosti, která dává mládeži možnost sportovního vyžití, zaměřuje své aktivity rovněž na širší veřejnost a to především z řad občanů Prahy 6. Pořádá školy bruslení, bruslení pro mateřské školy, základní a střední školy, školní družiny apod. Dále bylo zařazeno i bruslení seniorů, které je hojně navštěvováno.

„Je to zcela nová akce na podporu mládežnického sportu za významného přispění radnice Prahy 6,“ řekl Roman Mejstřík, radní Prahy 6 pro sport a volný čas.