SNEO se letos zaměří na školy a školky

V souvislosti se schváleným rozpočtem Prahy 6 části začala SNEO každoroční stavební sezóna ve spolupráci s Odborem školství městské části.

„Práce pro školní a předškolní zařízení je specifická tím, že v první třetině roku obvykle projektujeme a soutěžíme dodavatele prací, o prázdninách stavíme a po prázdninách už nám zbývá čas pouze na rychlé vyřízení nezbytných dokumentů např. pro proplacení dotací“, dodává Jan Sechovec, který má ve SNEO na starosti vedení prací pro Odbor školství.

Praha 6 je vyhlášená tím, že do výstavby, rekonstrukcí, ale i zateplování a obnovy vybavení mateřských školek a základních škol věnuje ročně významné finanční prostředky. SNEO je hlavním zástupcem investora, tedy Odboru školství, ve všech fázích stavby, od projekční přípravy přes realizaci až po finální převzetí. „Na rekonstrukcích tady byl odvedený velký kus práce, přesto bychom i tady rádi zlepšili fungování SNEO ve prospěch zákazníka, tedy školek a škol“, představuje dopady probíhající reorganizace nové vedení akciovky.

Důkazem je probíhající příprava generální rekonstrukce školní kuchyně v Základní škole Emy Destinnové v Bubenči. Kompletní rekonstrukce zařízení kuchyně a navýšení kapacity přineslo složité hledání kompromisu mezi možnostmi rozpočtu, požadavky školy a pohledem projektanta. Díky opakovanému posouzení projektového návrhu se podařilo najít požadované úspory v řádu několika milionů, aniž by došlo ke snížení požadavků na moderní pracovní prostředí, které v budoucnu umožní připravovat jídla v požadovaném množství a kvalitě.