Nová kariéra pro zkušené

Nový vzdělávací program projektu Místo pro mne, je určen pro zájemce z řad osob starších 50 let, kteří jsou momentálně bez práce. Měl by jim pomoci uvědomit si vlastní potenciál a najít způsob, jak jej uplatnit. První běh začíná již 25. dubna.

„Program jim nabízí v uceleném vzdělávacím bloku, v rozsahu pěti dní, zmapování vlastních kompetencí metodou CH-Q. Díky této metodě si každý z účastníků ujasní, jaké jsou jeho silné stránky a v čem by se mohl dál rozvíjet.Vytvoří si svůj plán rozvoje, díky kterému si lépe ujasní, kterým směrem se jeho budoucí profesní kariéra může ubírat,h vysvětluje koordinátorka Bára Zárubová.

Pro vybrané zájemce z řad účastníků je připraven následný rekvalifikační kurz v oboru Pracovník v sociálních službách, díky kterému pak mají absolventi možnost získat praxi v některé z organizací poskytujících sociální služby. Během projektu se uskuteční tři běhy vzdělávacího kurzu pro celkem 40 zájemců. Součástí projektu je také Metodika mapování rozvoje klíčových kompetencí a dosažených kvalifikací. (Informace k projektu zodpoví Bára Zárubová, zarubovab@spiralis-os.cz, tel: 777 145 224.)