Šestka nabízí ideální sportovní vyžití

náhled souboruNa území Prahy 6 se nachází hned několik míst, které se staly pro pražské milovníky běhání díky svému profilu trasy, okolnímu prostředí, kvalitnímu značení i pocitu bezpečí, vůbec nejvyhledávanějšími na celém území hlavního města.

Mezi nejnavštěvovanější jistě patří sportovně – rekreační areál Ladronka v Břevnově, jenž byl úřadem Prahy 6 rekonstruován roku 2010. Ten nabízí běžcům hlavní okruh o délce 4,2 km, který stačí 10x obkroužit a maraton máte v kapse.

Terén v pěšince, tlumící námahu kolen, je tvořen štěrkopískem. Lehký profil trati je vhodný pro všechny věkové i výkonnostní kategorie. Mnozí sportovci jistě uvítají i večerní osvětlení po celém okruhu, řadu odpočívadel i dostupné občerstvení. Kdo zatouží po pohybu v profilovanějším terénu obklopeném přírodou, může zamířit do nedaleké obory Hvězda. Nejdelší trasa je vedena kolem plotu o délce 3,75 km s převýšením necelých 70 m.

Mezi další vyhledávané běžecké místo patří bezesporu Šárecké údolí. Délka trasy v tichém prostředí přírody je však delší, má od 10,5 do 25 km. Příjemným zážitkem je běh Stromovkou, Královskou oborou konstruovanou jako anglická zahrada. Štěrková stezka o délce 3,5 km se zde vine mezi soustavou vodních ploch, novogotickou architekturou a volnou přírodou. Výhodou výběru tohoto parku je jistě večerní osvětlení a možnost hned několika občerstvení po trase. Hezký výhled na panorama Prahy poskytuje Letná v maximální délce asfaltové trasy 5 km.

Pod záštitou Prahy 6 a starosty Mgr. Ondřeje Koláře bude probíhat zdarma každou středu od 1. do 30. dubna běžecká škola na Ladronce, a to pro začátečníky i pokročilé. Není lepší příležitost, než odstartovat pod vedením kvalitních instruktorů. Mgr. Silvie Malíková 

 

Ladronka je pro milovníky rekreačního sportování bezesporu jednou z nejvhodnějších lokalit. (Foto: S. M.)