Mistrovství světa na Markétě již po devatenácté

Titul mistra světa na kráké ploché dráze i letos získá ten, kdo si vyjezdí nejvíce bodů v seriálu FIM Speedway Grand Prix (SGP).

V minulém ročníku SGP jím byl fenomenální američan Greg Hancock, když ve svých čtyřiceti čtyřech letech získal třetí titul mistra světa. Jediným městem, kde se o tyto body od roku 1997 každoročně jezdí, je Praha, která bude v sobotu 23. května 2015 již po devatenácté dějištěm Speedway Grand Prix.

Na stadionu Markéta se objeví nejen ostřílená světová plochodrážní esa, jakými jsou mistři světa Dán Nicky Pedersen, Australan Chris Holder, Angličan Tai Woffinden, ale i vycházející hvězdy tohoto sportu - Polák Maciej Janowski a Dán N. K. Iversen. Na Markétě rovněž uvidíme českého jezdce, který bude startovat na „Divokou kartu“ - Václava Milíka - jednoho z nejtalentovanějších českých jezdců posledních let.

Letošní SGP odstartovala 18. dubna 2015 ve Varšavě v Polsku a bude zakončena 24.10. 2015 v australském Melbourne. Grand Prix České republiky na ploché dráze má ve světě velmi dobré renomé, které je založeno na tradičně vysoké úrovni pořadatelského sboru, přátelské atmosféře a příjemném prostředí v pražské Markéty. Stadion sice nemůže konkurovat gigantům, jakým je bezesporu Millenium Arena v Cardiffu, Etihad stadionu v Melbourne nebo Národnímu stadionu ve Varšavě, ale každým rokem něčím novým příjemně překvapí.

I letos se očekává velká návštěva polských fanoušků, kteří přijedou do Prahy podpořit svá želízka v ohni - Jaroslawa Hampela a Krzysztofa Kasprzaka.

Velký zájem o vstupenky zaznamenali pořadatelé nejen z tradičních plochodrážních zemí Anglie, Dánska, Německa a Švédska, ale i Slovinska po vítěztví jejich miláčka Matěje Žagara v první SGP ve Varšavě.

Trénink na tento nejvýznamější plochodrážní závod v České republice se koná v pátek 22. května od 17 hodin a první jízda „2015 Czech Republic FIM Speedway Grand Prix“ bude na Markétě odstartována v sobotu 23. 5. v 19 hodin.