Radnice pokračuje v plánech na stavbu školky Vokovická

Radnice již zná výsledky ankety mezi obyvateli domů v sousedství Mateřské školky Vokovická, kterou uspořádala počátkem roku.

Z osmi set rozdaných dotazníků se radnici vrátilo vyplněných 158. Valná většina obyvatel lokality, kteří se do ankety zapojili, potvrdila, že si přeje změnu. Pro radnici Prahy 6 je to další impulz, aby pokračovala v plánech postavit v místech přesluhující současné školky lépe vyhovující objekt a upravit prostor kolem domů, který je vymezen ulicemi Vokovická a K červenému vrchu.

„My jsme přesvědčeni, že má smysl místo jeslí vybudovat nový dvoutřídní pavilon školky, který by umožnil nepřerušení provozu školky po dobu výstavby, v následujících letech uspokojil zvýšený zájem oškolky a poté by bylo možné jej využít i jinak, pro potřeby místních obyvatel," shrnuje aktuální vývoj Martin Polách (ANO), zástupce starosty zodpovědný za strategický rozvoj a veřejný prostor. V místě dnešní budovy mateřské školy by tedy měla vyrůst moderní čtyřtřídní školka a celý prostor kolem domů by měl být adekvátně upraven.

Podle slov místostarosty se tedy radnice městské části rozhodla pokračovat v nastíněném záměru. „Chceme zadat dopracování projektů v nové podobě a urychleně je začít projednávat," uvedl Martin Polách. Záměr koresponduje s předpokládaným vývojem v lokalitě. Podle informací z odboru školství Prahy 6 se v této lokalitě očekává v průběhu nejbližších let nárůst zájmu rodičů o umístění dětí v mateřské škole. “O případné místo v této školce by určitě zájem byl, já sama jsem hledala pro dítě místo ve školce na Praze 6, kam jezdím do práce, ale měli jsme smůlu, místo jsme už nesehnali, za rok nás podobné shánění místa ve školce čeká znovu, kvůli čtyřleté dceři, snad budeme mít víc štěstí.” popisuje vlastní zkušenost Kristina Valová, matka pětiletého Ondry. Od roku 2005 navýšila MČ Praha 6 kapacitu mateřských škol o 844 míst, aktuálně mateřské školy navštěvuje 2971 dětí.