Tatran Střešovice slaví již svůj 16. titul Mistra ČR!

náhled souboruStrhující Superfinále před více jak 11 tisíci diváky, vítězství 7:6 v samostatných nájezdech po nekonečném prodloužení, oslava 16.titulu Mistra ČR! Tatran Omlux Střešovice je zpět na vrcholu!

Před sezónou opustili Tatran reprezentanti Podhráský a Garčar či dlouholetá opora Tomáš Vávra, a tak se oporami prořídlý tým musel v průběhu sezóny spolehnout zejména na své vlastní odchovance a také zkušenosti matadorů v osobách Tomáše Kafky, Marka Deutsche, Milana Fridricha nebo Martina Richtera. Přestože superfinálový soupeř Tatranu, Florbal MB, měl v rukou všechny trumfy - vítězství v základní části extraligy, zisk klubového Poháru, nejproduktivnějšího hráče Jiřího Curneyho i bývalého trenéra Jana Zahalku, Tatran Omlux Střešovice ukázal, v čem tkví jeho nezkrotná síla, kterou v rozhodujících fázích dostává soupeře do kolen.

Úvod utkání Tatranu vůbec nevyšel, když po zbytečném vyloučení Kolíska a několika zaváhání v obranné fázi prohrával 0:2 a později při korekci stavu 2:4. Do druhé třetiny nahradil dosud chytajícího Michala Rebra v brance Tatranu fantom Tomáš Kafka. S jeho příchodem jako by přišel klid na florbalky střešovických hráčů a zvýšil se apetit opanovat do té doby vyklizené hřiště zaplněné O2 Arény. Tatranu se postupně podařilo dostat soupeře pod výrazný tlak, z něhož pramenily šance a branky, a tak tři minuty před koncem základní části poprvé v utkání poslal kapitán Marek Deustch Střešovice do vedení, 6:5. Florbalisté Boleslavi však ve hře bez brankáře dokázali záhy srovnat trefou Curneyho na 6:6. Následné 10-minutové prodloužení nerozhodlo a utkání tak dospělo do trestných střílení.

V nich dosud výborně chytajícího brankáře Kafku nahradil nájezdový čaroděj Michal Rebro. Po pěti sériích byl stav 1:1, když jediným přesným exekutorem na straně Tatranu byl poslední utkání kariéry hrající Martin Richter. Ten se následně nemýlil ani v další sérii, stejně tak ovšem i hostující Curney. Rozhodující branka Superfinále 2015 padla symbolicky z hole hrajícího trenéra Milana Fridricha, jež popravil před třemi lety i florbalisty Vítkovic a získal tím tehdy pro Tatran první superfinálové vítězství. Úspěšného Fridricha doplnil k dokonání díla nastupující soumrak boleslavských mistrovských nadějí, Michal Rebro, který vychytal v posledním nájezdu sezóny hostujícího kapitána Novotného a tatranské mistrovské oslavy tak mohly v bouřící O2 Aréně naplno propuknout!

Parádní úspěch střešovického florbalu podtrhli ziskem mistrovského titulu také tatranští junioři a dorostenci. Tatran Střešovice tak může slavit nejúspěšnější sezónu ve své historii! Třešničku na mistrovský dort mohou ještě zasadit střešovické juniorky a dorostenky, jež budou usilovat o obhajobu loňských medailových úspěchů v blížícím se play-off na přelomu dubna a května. Jsme hrdí, že ten nejlepší florbal se hraje právě u nás ve Střešovicích, na Praze 6! (Martin Vaculík, předseda TJ Tatran Střešovice)

Působivé vítězství Tratranu Střešovice motivovalo Městskou část Prahy 6 k velkorysému gestu. Tým dostane za svůj výkon jednorázovou finanční odměnu. „Protože Tatran reprezentuje vzorně naši městskou část, rozhodli jsme se poskytnout neúčelovou dotaci sto tisíc korun,” informoval starosta Prahy 6 Ondřej Kolář. Oficiální předání šeku proběhne 14. května.