Finále nejdelšího cyklistického závodu bude na Ladronce

náhled souboru28. července odstartuje z Václavského náměstí v Praze třetí ročník unikátního Opel handy cyklo maratonu. Jedná se o štafetu smíšených týmů zdravých a handicapovaných cyklistů napříč Českem a Slovenskem. Trasa dlouhá 2222 km bude mít cíl, stejně jako v loňském roce, v parku Ladronka.

Součástí velkého finále bude, v sobotu 1. srpna, celodenní program pro veřejnost. Budete si moci vyzkoušet trenažéry kol pro vozíčkáře - handbike, dále pak trenažéry veslování, závodního vozíku formule nebo sledge lyžování. Program plný zajímavých prezentací, exhibicí a soutěží bude určen pro všechny bez rozdílů, zdravé i handicapované, ale také děti.

Vrcholem dne bude slavnostní vyhlášení výsledků a následné koncerty kapel v čele s jednou z nejpopulárnějších českých kapel současnosti Mandrage. Vstup na akci, všechny připravené atrakce i koncerty kapel, je zdarma. Záštitu nad projektem Opel handy cyklo maraton převzal starosta městské části Praha 6 Ondřej Kolář a primátorka hlavního města Prahy Adriana Krnáčová. Více o projektu najdete na www.111hodin.cz

Tým florbalistů TJ Tatran Střešovice si ve čtvrtek 14. května na půdě radnice Městské části Praha 6 převzal šek na 100 tisíc korun. Šeky na 5 tisíc korun dostali od vedení Prahy 6 také dva hráči - Martin Richter a Milan Fridrich. Vedení Šestky se tak rozhodlo odměnit florbalisty za úspěšnou reprezentaci Prahy 6 během vítězství v superfinále mistrovství ČR 18. dubna v O2 aréně.

Foto: Roman Kelbich