Intervaly na novém úseku metra jsou od června kratší

Pražský ROPID od 1. června zkrátí intervaly v novém úseku metra A. O posílení provozu metra rozhodlo Hlavní město Praha na základě přepravních průzkumů i podnětů cestujících a městských částí. Posílení pomůže zejména cestujícím, kteří přestupují na návazné autobusy ve stanicích Bořislavka a Nádraží Veleslavín, zejména pak těm, kteří směřují na letiště Václava Havla Praha metrobusovou linkou 119.

„Od 1. června je zkrácen interval v nově zprovozněném úseku metra A. Mezi stanicemi Dejvická a Petřiny nově pojede každá souprava, zkrátí se tak intervaly v pracovní dny dopoledne (z 10 na 5 minut), odpoledne (z 6 na 3 minuty) a podvečer (ze 7–10 na 3–5 minut). V úseku Petřiny - Nemocnice Motol pojede i nadále v pracovní dny cca od 6:00 do 20:00 pouze každý druhý spoj,“ shrnuje změny provozu mluvčí ROPIDu Filip Drápal.

Podle vyjádření mluvčího ROPID aktuálně vyhodnocuje nejen provoz metra, ale i povrchových linek tramvají a autobusů v oblasti dotčené zprovozněním nových stanic metra. „Na základě přepravních průzkumů ve vozidlech a na zastávkách, a také anketních směrových průzkumů bude následně připraveno vyhodnocení současného provozu povrchové dopravy zejména v oblasti Prahy 6,“ dodává Drápal. Kromě toho připravil ROPID několik změn v tarifech, jež začnou platit od 1. července tohoto roku.

Novinky v Tarifu PID:

K 1. červenci 2015 dochází k úpravám v Tarifu Pražské integrované dopravy. Nejvýznamnější změnou je zlevnění roční jízdenky pro Prahu na 3 650 Kč. Další novinkou je zavedení zvláštní ceny jízdného pro doprovod dítěte do 3 let věku v pražské MHD ve výši 0 Kč a také bezplatná přeprava psů v Praze.


Mezi stanicemi Dejvická a Petřiny nově jezdí od začátku června každá souprava. Foto: DPP