Květnový bleší trh a Restaurant day na Šestce: Dvorky plné pokladů i kulinářské zážitky

náhled souboruNové kulinářské zážitky a kouzlo objevování pokladů z druhé ruky na bleším trhu, to vše nabídly Dvorkový bleší trh a Restaurant day. V sobotu 16. května se na Praze 6 uskutečnil za značného zájmu návštěvníků již druhý ročník této zajímavé akce, kterou koordinovalo sdružení Živé město.

Na šestnácti dvorcích, zahradách, předzahrádkách, chodnících nebo ve vnitroblocích mohli návštěvníci potkat své sousedy, nakoupit poklady z druhé ruky nebo ochutnat domácí speciality. „V Dejvicích se podávaly francouzské koláče quiche, nakládané artyčoky nebo lívance, v Bubenči na hladové návštěvníky čekaly indické a finské speciality a třeba na Břevnově se smažily palačinky a na ohni vařily polévky,“ popisuje Tereza Mašková ze sdružení Živé město. Kromě jednotlivců se do akce zapojilo i několik kavárenských podniků, nevařili ale jejich kuchaři, kuchařské a pekařské umění tentokrát předvedli barmani.

„Mezi prodejci na blešáku se objevili zástupci všech generací, nechyběli senioři ani malé děti,“ dodává Mašková. „Ochutnali jsme spoustu dobrot, potkali řadu zajímavých lidí a za pár korun nakoupili pěkné věci. Děti si vybraly krásné pohádkové knížky a hračky, já jsem pro sebe objevila opravdu skvostný ručně dělaný pléd. Vůbec by nevadilo, kdyby se něco takového tady na Šestce konalo častěji, třeba každý měsíc. Prostě jsme si to výborně užili,” neskrývá nadšení z vydařené akce osmadvacetiletá Petra Michailidisová.

Více informací o aktivitách Živého města naleznete na www.zive-mesto.cz. Můžete se těšit například na komentovanou procházku Šárkou, která se koná 19. června.

Foto: Eduard Bakštein