Vytížený zpěvák Tomáš Savka: Někdy bych potřeboval vlastní letadlo

náhled souboruJe na roztrhání. Český zpěvák a muzikálový herec Tomáš Savka získává jednu velkou roli za druhou. Představení má v Praze, Ostravě i slovenské Bratislavě, do toho vystupuje po republice s orchestrem Hudby hradní stráže a Policie ČR

Všechno ale zvládá, dokonce po 11 letech své hudební a divadelní kariéry získal v březnu za roli Cheho v ostravském nastudování muzikálu Evita Cenu Thálie za nejlepší mužský výkon uplynulého roku. Nejbližší příležitostí, kde můžete Tomáše Savku vidět naživo, bude Promenádní koncert ve Hvězdě v neděli 21. června ve 14.00 hodin.

 

Pozorujete po Thálii nějaké změny, že si vás například víc všímají média, v divadle si vás víc považují a podobně?

Je pravda, že se na mě lidi více usmívají a mnozí mi třeba dodatečně gratulují, ale v zásadě se nic nemění. I nadále dělám svou práci, jak jen nejlíp umím.

Asi vám gratulovala spousta lidí. Byla nějaká gratulace, která vás překvapila, a o to víc si jí vážíte?

Nejhezčí byla písemná gratulace Tima Rice, jednoho z autorů Evity. Toho si moc vážím.

Vázu jste dostal za roli v Ostravě, vedle toho hrajete i v Bratislavě, v Praze a různě po republice koncertujete s Hudbou hradní stráže, jak se to dá vůbec stihnout?Někdy si dělám srandu, že bych potřeboval vlastní letadlo. Myslím, že by mi to usnadnilo spoustu starostí s přejezdy, zvláště po D1.

Na podzim se objevíte ve dvou pražských muzikálech Romeo a Julie a Atlantida, plánujete tedy v létě vůbec dovolenou?

Rád bych zajel letos k moři, už asi šest let jsem u moře nebyl. Budu to muset ale stihnout první týden v červenci. Potom už zkouším.

A co nějaký dlouhodobější plán nebo cíl? Thálii už máte, velké hlavní role také, je něco, na co byste chtěl dosáhnout v nejbližší době?

Rád bych konečně dotáhl mou dlouhodobou myšlenku a natočil desku. Uvidíme, jestli se to letos povede.

 

Kde můžete Tomáše Savku vidět?

Praha:Osmý světadíl (Tomáš)

Ostrava:Evita (Che), Sunset Boulevard (Joe Gillis)

Bratislava:Rómeo a Júlia (Knieža)

 

Tomáš Savka s Big Bandem Karla Vlacha. Zdroj: www.tomassavka.com