Šestka má svou mistryni republiky v gymnastice

náhled souboruMistryní republiky ve sportovní gymnastice pro rok 2015 se stala osmiletá Nela Tereza Kaplanová z Prahy 6.

Nela, která navštěvuje ZŠ Marjánka, zvítězila v kategorii starších žákyň. Navázala tím na podzimní titul svého bratra, Mistra ČR ve sportovní gymnastice Daniela Davida Kaplana a rozšířila tak i velké úspěchy žáků ZŠ Marjánka na poli sportu. Mistrovství republiky ve sportovní gymnastice se konalo 13.-14. 6. ve sportovní hale ve Vysokém Mýtě.

Nela začala s gymnastikou v šesti letech a již po roce tvrdé práce obsadila v loňském roce 1. místo na Krajském přeboru a získala tak titul "Přeborník hl.m.Prahy" kategorie mladších žákyň.

Letos v květnu vyhrála 1. kvalifikační závod na Mistrovství ČR, který se konal v Brně, poté na Krajském přeboru obhájila loňský titul Přeborník hl.m.Prahy, tentokrát však již v kategorii starší žákyně.

V polovině června odjela do Vysokého Mýta na Mistrovství České republiky jako jedna z favoritek. Tam i díky svému nejlepšímu výkonu v sezóně a zisku 65,00 bodů, vybojovala svůj první titul Mistryně ČR ve sportovní gymnastice. Pod vedením trenérky paní Hany Dvořákové z AC Sparta Praha roste z Nely skvělá sportovní gymnastka a další vynikající sportovec Prahy 6. (RL)

Nela Tereza Kaplanová - Vítězka kvalifikačního závodu na Mistrovství ČR, Přebornice Prahy a MISTRYNĚ ČR ve sportovní gymnastice pro rok 2015.