Výlety pro seniory – podzim 2015

Zájemci se mohou přihlásit k účasti na vybraném zájezdu na Odboru sociálních věcí u pí. Michaly Tiché, 5. patro dv.č. 512 nebo tel. 220 189 666.

Vzhledem k velkému počtu zájemců je možno přihlásit se pouze na jeden výlet. Závazné přihlášky budou přijímány do obsazení kapacity autobusu.

 

Bavorský les – Pasov

Termín: 3. 9. 2015

Odjezd: 7.00 hod. od budovy ÚMČ, Čs. armády 23

Návrat: 20.00 hod.

Účastnický poplatek: 7 Euro

V Národním parku Bavorský les byla nedávno otevřena takzvaná Stezka v korunách stromů dlouhá 1.300 m ve výšce 8–25 metrů. Chůze po bytelné konstrukci je naprosto bezpečná a zážitek z cesty krásný. Po poledni přejezd do Pasova – unikátně položeného města na soutoku tří řek. Procházka historickou částí s průvodcem po nábřeží Dunaje k radnici, Dómu sv. Štěpána, arcibiskupské rezidenci na nábřeží řeky a starým městem na pěší zónu. Pak individuální volno na procházku k soutoku tří řek, nákupům apod.

 

Náchod – Kuks

Termín: 24. 09. 2015

Odjezd: 7.00 hod. od budovy ÚMČ, Čs. armády 23

Návrat: 19.00 hod.

Účastnický poplatek: 200 Kč

V Náchodě prohlídka zámku s bohatě vyzdobenými interiéry od renesance po biedermeier (Císařský pokoj, Španělský sál, Smiřická kuchyně, kuřácký salon atd.). Z vyhlídkové terasy je krásný výhled na historické náměstí, které spolu s pěší zónou projdeme. Kolem poledne čas na oběd. Kuks – významné dílo barokního stavitelství vytvořené hrabětem Františkem Antonínem Šporkem. Prohlídka špitálu s kostelem podle návrhu G. B. Alliprandiho, historické lékárny a jedinečné sochařské galerie Ctností a Neřestí od Matyáše Brauna.

 

Český ráj

Termín: 1. 10. 2015

Odjezd: 7.00 hod. od budovy ÚMČ, Čs. armády 23

Návrat: 19.00 hod.

Účastnický poplatek: 200 Kč

Mnichovo Hradiště – prohlídka barokního zámku rodu Valdštejnů s bohatými sbírkami delftské fajánse, skla, obrazů, barokní plastiky atd. Nově zpřístupněné je zámecké divadlo z roku 1833. Pojedeme krajinou Českého ráje přes Sobotku pod zámkem Humprecht do obce Podkost, kde se projdeme kolem hradu Kost. Jičín – procházka městem, čas na oběd, lipová alej a Valdštejnská Lodžie. Hrubý Rohozec na předměstí Turnova – prohlídka zámku, v jehož interiérech je ukázka bydlení a odívání od renesance po secesi.

 

Tři zámky ve východních Čechách

Termín: 13. 10. 2015

Odjezd: 7.00 hod. od budovy ÚMČ, Čs. armády 23

Návrat: 19.30 hod.

Účastnický poplatek: 210 Kč

Potštejn – prohlídka barokního zámku z pol. 18. století, dnes po rekonstrukci v soukromém vlastnictví. Rychnov nad Kněžnou – procházka náměstím, možnost oběda, pak prohlídka zámku hrabat Kolovratů s rodinnou galerií a cenným zařízením. Opočno – prohlídka renesančního zámku s arkádami do nádvoří a rozlehlého anglického parku.