Zastupitelé rozhodli o pomoci pro Nepál

O tom, zda darovat 100 tisíc korun na pomoc Nepálu, zasaženému letos v dubnu zemětřesením, hlasovali na svém posledním jednání zastupitelé městské části. Dar by měl do místa postiženého přírodní katastrofou směřovat prostřednictvím Obecně prospěšné společnosti Člověk v tísni.

„V zemi zahynulo kolem osmi tisíc lidí, rozhodli jsme se proto, že z prostředků, které máme k dispozici, přispějeme na pomoc Nepálu," zdůvodnil rozhodnutí starosta Ondřej Kolář (TOP 09). Návrh na finanční dar pro Nepál padl na grémiu starosty již začátkem května, musel však projít souhlasem zastupitelstva.

Někteří zastupitelé vedení radnice vytkli, že pomoc navrhuje s velkým časovým odstupem a že měla jednat rychleji. Zastupitel Ivan Hrůza (KSČM) napadl rozhodnutí svěřit dar pro Nepál právě společnosti Člověk v tísni, jež je podle jeho slov politická. „Budu potěšen, když mi někdo konečně vysvětlí, v čem jsou přednosti společnosti Člověk v tísni, které je trvale dávána přednost před politicky nepůsobícím Červeným křížem," zajímal se opoziční politik.