Farmářské trhy se rozrůstají: v sobotu Kulaťák, ve čtvrtek Petřiny

Září je měsícem sklizně, proto budou farmářské trhy překypovat nabídkou: „Bohatý výběr najdeme na stáncích s typicky českým ovocem i zeleninou,“ láká na trhy za pořadatele Andrea Vodňanská.

„Dozrávají některé letní druhy ovoce, jako jsou broskve, jahody, maliny, ostružiny, borůvky a zároveň se sklízí jablka, švestky, hrušky a dalších druhy. Je také období vinobraní a na něj navazující produkce českých, respektive moravských burčáků.

“V Dejvicích můžeme narazit i na méně známé druhy zeleniny a bylin. Farmáři rádi poradí, co s nimi. Na zimu se vyplatí zásobit českým česnekem a cibulí. V dětském koutku na podzim poběží pokračování projektu Malý farmář – děti ochutnají různé druhy ovoce a zeleniny, něco si sami vyrobí a dokonce se tematicky procvičí i v angličtině. Dobrou zprávou pro milovníky o farmářských produktů je nový farmářský trh na Petřinách, který se bude konat od 10. září každý čtvrtek od 10 do 18 hodin u kolejí Na Větrníku mezi ulicemi Ankarská a Na Větrníku. Na Kulaťáku se bude farmařit již tradičně každou sobotu mezi 10. a 14. hodinou.

Tip měsíce: V posledních letech se na naše stoly vrátily nebo přibyly zejména různé druhy cuket, lilek, pastinák, velmi oblíbených dýní, na farmářských trzích na Kulaťáku se objeví dokonce například nové druhy barvené mrkve!