Taekwondo pro děti?

náhled souboruJsou mrštné a dovedou se bránit.

Na ZŠ Červený vrch si každé úterý a čtvrtek od 19 hodin můžete vyzkoušet zdarma hodinu zajímavého sportu – taekwonda. Jeho doslovný překlad znamená „Životní cesta rukou a nohou“ Tam, kam cvičenec dospěje symbolikou pásku, má zároveň dospět i v hlavě. Už to samotné napovídá, že nejde o nějaké bezhlavé mlácení soupeře, ale promyšlený systém pohybů a sebekontroly. Ačkoliv cílem je tvrdý úder povolenou technikou do povolené části těla, platí přísná pravidla fair play. Když děti proniknou do podstaty tohoto sportu, stanou se naopak méně agresivními, protože si uvědomují, co mohou způsobit. Velkým pozitivem je, že v případě ohrožení se dovedou účinně bránit. Kurzy taekwonda jsou vhodné už i pro děti od 4 let, ale začít cvičit můžete i v dospělosti.

„Velkou výhodou taekwondo WTF je komplexní zapojení celého těla, rozvíjení rychlosti, síly a flexibility,“ vysvětluje trenér Martin Břeň. „V našem klubu se soustředíme především na praktické využití prvků tohoto bojového sportu, žáci se tak naučí bránit případnému fyzickému napadení. V souladu s filozofií tohoto korejského olympijského sportu klademe velký důraz také na posílení koncentrace, kamarádského chování a sportovní etikety.

“Trénovat můžete jen tak pro radost, nebo si troufnout i na soutěže: V červnu se v Praze konalo mistrovství České republiky v Taekwondo WTF". „Čtyři závodníci si totiž odnesli bronzovou medaili,“ pochvaluje si trenér výkonnost svých svěřenců.