Promenádní koncerty vystřídá třídenní festival Hvězda pro hrdiny

Zcela nový typ kulturní akce letos připravila pro veřejnost radnice Prahy 6 ve spolupráci s občanským sdružením Post Bellum. Třídenní maraton známých i méně známých kapel, spojený s profesionálním i rodinným Během pro Paměť národa, vystřídá Promenádní koncerty pořádané v oboře Hvězda v minulých letech. Víkendový festival začne v pátek 10. června v 16.30 a skončí v neděli 12. června ve 21.00, vstup je zcela zdarma.

“Hledali jsme optimální tvar - festival, ve kterém jsme chtěli spojit kulturu, sport i volný čas. Běh pro Paměť národa propojíme s hudební produkcí, na kterou jsou v červnu návštěvníci obory Hvězda zvyklí. V sobotu i v neděli odpoledne se proto v programu objevují klasické promenádní orchestry pro starší generaci, k večeru se bude program posouvat k rockové hudbě, která má v Praze 6 rovněž své mocné kořeny”, říká místostarosta Jan Lacina (STAN) zodpovědný za kulturu.

 

Návštěvníky Hvězdy pro hrdiny čekají osvědčené big bandy a orchestry jako je Zatrestband nebo Ústřední hudba Armády ČR. Orchestr Karla Vlacha s Tomášem Savkou zavzpomíná na hudební velikány jako je Karel Hála či Waldemar Matuška. U vzpomínek zůstanou i Knopfler Night Tribute – Dire Straits Revival a Petr Kalandra Memory band. Závěr festivalu přivítá hvězdy hudebního nebe - Michala Prokopa & Framus Five a Michala Pavlíčka s Báru Basikovou. Prostor ovšem dostanou také místní, například Taneční soubor Caramelka nebo Dr. Max, kapela, která letos oslaví 35let na rockové scéně. Ve Hvězdě zahrají i studenti a absolventi školy Jedličkova ústavu – kapela The Tap Tap, kapela Crossband či HarmCore Jazz Band.

Součástí festivalu budou běžecké závody. V pátek od 14.00 do 18.00 proběhne rodinný běh, v sobotu v 11.00 startuje desetikilometrový Běh pro Paměť národa a v neděli od 11.00 do 14.00 se poběží týmová štafeta pro Paměť národa.