Vynikající učitel 2020

náhled souboruNetradičně – bez slavnostního ceremoniálu – byla letos předána čestná ocenění Vynikající učitel. Získalo je devět pedagogů ze šestkových základních a mateřských škol.

Slavnostní předávání bylo kvůli koronavirovým opatřením zrušeno už v jarním termínu, nekonalo se ani na podzim. Proto ocenění a dárky učitelům osobně rozvezla a předala radní pro školství Marie Kubíková (ODS). „Rok 2020 byl a stále je pro všechny z nás velkou zkouškou a dovolím si tvrdit, že pro naše školy, jejich ředitele a pedagogy zkouškou z nejtěžších. Setkali jsme se a pořád ještě setkáváme se situacemi, které jsme nikdy předtím nezažili. Avšak jsem přesvědčená o tom, že naše školy a jejich lidé v této zkoušce zatím obstáli na výbornou, a i budoucí nástrahy bezpečně překonají. Všichni ocenění učitelé jsou opravdovou elitou mezi kantory a jejich úroveň je i v krizových časech naprosto excelentní,“ říká Marie Kubíková.
Devítičlenná porota složená ze členů rady městské části a výboru pro výchovu a vzdělávání vybírala ze šestnácti kandidátů, které navrhli ředitelky a ředitelé škol a školek. Ocenění udělovali nejen v hlavní kategorii, ale také vybrali nejlepší začínající pedagogy a také ty, kteří už mají dlouhodobé zásluhy na vzdělávání dětí.  Vybrali těchto devět pedagogů:

Vynikající učitel za rok 2020

Vynikající začínající učitel s méně než třemi roky pedagogické praxe:


Ocenění za dlouhodobé zásluhy o vzdělávání: