Oprava hřiště Na Čihadle

náhled souboruNový kolotoč, houpačka a kreslicí tabule potěší děti v parku Na Čihadle. Pro dospělé zde budou připraveny nové lavičky a náletové dřeviny nahradí kvetoucí keře. 

Renovací prochází nejen hřišťátko, ale celá zelená plocha ohraničená ulicemi Na Čihadle, Na Kuthence a Karasovská.

Dětské hřiště
Veškeré stávající herní prvky – tedy houpačka, točidlo a houpadlo pro malé děti – odtud zmizí a nahradí je nové. Nejdřív ovšem dojde k obnově pískového podkladu, který je v současnosti téměř zarostlý trávou. Proto se původní podklad odebere do hloubky dvacet centimetrů a naveze se sem stejně vysoká vrstva nového písku. Vznikne tak hrací prostor o velikosti 82 metrů čtverečních. Do něj pak firma umístí prvky pro děti – dřevěnou vahadlovou houpačku s dorazy pod sedáky, malý kolotoč o průměru 135 centimetrů, kreslící tabuli širokou metr a půl nebo houpadlo na pružině pro nejmenší. Aby hřiště sloužilo i starším dětem nebo se zde mohli protáhnout dospělí, v trávníku přibude dřevěná dvojhrazda o výškách 200 a 250 centimetrů a pod ní bude gumová zatravňovací rohož.

Proměna zeleně
Z parku byly odstraněny pouze náletové a nevhodné dřeviny, zbývající dřeviny ošetřil arborista. Zbývá zde vysadit novou zeleň – vzrostlou borovici lesní a keře, během roku zde potěší kvetoucí šeříky, komule Davidova nebo ořechokřídlec. Nahradit bylo třeba i stávající živý plot, který už nedrží tvar a je místy prořídlý. Nový bude na jeho místě a vytvoří ho tavolníky a pámelníky. Hned zjara v trávníku pokvetou narcisy a tulipány, od každého druhu jich tady jsou zasazeny tři stovky. V parku bude také k dispozici sedm nových laviček. Úpravou projde okolí nedaleké vodní pumpy. „Úpravy dětských hřišť byly jednou z priorit vedení radnice v minulém volebním období. Jsem rád, že současná koalice v tom pokračuje,“ dodává zastupitel Marek Baxa (TOP 09).
Nyní čeká realizační firma na dodání mobiliáře a herních prvků, poté se zasadí dřeviny. Předpokládaný termín dokončení prací je polovina prosince.