Více parkovacích míst na sídlišti Dědina

náhled souboruÚbytek parkovacích míst pro místní obyvatele je jedním z omezení, která doprovázejí stavbu tramvajové tratě na Dědinu. Nyní se tento nedostatek povedlo alespoň částečně napravit.

Úbytek parkovacích míst se rozhodla řidičům kompenzovat městská část a jako vhodné místo vytipovala nevyužívané parkoviště ministerstva obrany u křižovatky Drnovská x U Prioru, které je v docházkové vzdálenosti pro část obyvatel sídliště. Poté se podařilo dohodnout dočasné využití plochy pro parkování místních. „Parkování bude po dohodě s hlavním městem zařazeno do režimu zón placeného stání a označeno jako modrá rezidenční zóna. Tím se eliminuje možnost, aby zde parkovali řidiči dojíždějící na šestku z jiných městských částí nebo středočeských měst,“ vysvětluje radní pro dopravu Ondřej Matěj Hrubeš (ODS).
Nedostatek parkování na Dědině vyřeší až nový parkovací dům. „Magistrát nedávno podnikl další krok vypovězením nájemní smlouvy s provozovatelem současného hlídaného parkoviště. Již za pár měsíců tak bude možné zahájit na parkovacím domě první stavební ­práce,“ konstatuje Martin Suchan (Piráti). Jiný názor má zastupitel Martin Polách (ANO): „Že pět let od předání výsledků soutěže na parkovací dům nedokázal magistrát zahájit stavbu, hovoří samo za sebe. Ale řešit úbytek parkovacích míst až v průběhu stavby tramvajové tratě je podle mě pozdě,“ říká zastupitel Martin Polách (ANO), který se na přípravě parkovacího domu před lety podílel.