Šestkoví florbalisté nejlepší v Evropě

náhled souboruFlorbalisté Tatranu Střešovice jako první český klub v historii vyhráli Pohár mistrů. Švédského obhájce titulu Falun porazili 6:4.

Florbalový svátek, kterým bylo pro řady aktivních hráčů i fanoušků pražské finále Poháru mistrů, se proměnil ve fantastický triumf střešovického klubu. Hráči Tatranu jsou prvním českým týmem, který ovládl evropskou pohárovou soutěž. Florbalový tým ze Střešovic, jehož jádro tvoří hráči z Prahy 6 – včetně kapitána Marka Beneše, Matěje Havlase, Ondřeje Sádla, Jakuba Kolíska a dalších – se triumfem v Poháru mistrů stal nejlepším florbalovým týmem na světě. Pohár mistrů je totiž florbalový turnaj pořádaný pro nejlepší kluby čtyř nejlepších florbalových zemí na světě – tedy Švédska, Česka, Finska a Švýcarska. Kapitán Beneš a jeho spoluhráči při­nášejí radost fanouškům, ale také ­inspirují novou generaci hráčů na Praze 6. Tito hráči, vyrůstající v akademii Tatranu Střešovice, nejen že excelují na hřišti, ale svými výkony jsou také vzorem pro další mladé talenty ze Střešovic, kteří sní o úspěchu na nejvyšší florbalové úrovni.
Klub Tatran Střešovice je jedním z příjemců programu určeného na ­podporu sportovní identity Prahy 6. Ten má za cíl podpořit sportovní kluby, které re­prezentují Prahu 6 na vrcholové úrovni ve vybraných sportovních odvětvích a šíří tak dobré jméno městské části jak v Česku tak i v zahraničí, a zároveň vytváří podmínky pro sport dětí
a mládeže.