Rok 2005 připomene významná jubilea

náhled souboruVe třetím čtvrtletí školního roku uspořádal Dům dětí a mládeže Praha 6 ve spolupráci s OR AŠSK ČR (okresní rada asociace školních sportovních klubů ČR) a některými školami obvodní kola soutěže v halové kopané – futsalu, basketbalu chlapců a dívek, šplhu, sportovní gymnastice, vybíjené dívek (viz čl. O putovní pohár) a přespolním běhu.

Den, kdy byl zákon o připojení v roce 1920 podepsán, vnímá městská část jako den svého vzniku. Pravidelně 4. září uděluje čestná občanství významným osobnostem působícím nebo žijícím v Praze 6. Kalendář ve velmi reprezentativním provedení připomíná tyto osobnosti na svých listech během celého roku. „Jde o mimořádnou shodu okolností. Městská část dosud udělila jedenáct ocenění Čestný občan a jednu Cenu městské části. Máme tedy celkem dvanáct oceněných osobností. A rok má dvanáct měsíců. Proto se touto formou radnice pokusila na tak vzácnou konstelaci zareagovat,“ vysvětlil tiskový mluvčí radnice Martin Šalek.

Kalendář vyšel nákladem 1500 kusů. Je zdarma a jeho distribuce probíhá prostřednictvím všech informačních kanceláří radnice.