Permoník na radnici

„Milý Permoníku, děkujeme za krásnou hru, kterou jsi pro nás vymyslel. Užili jsme si několik pátků a už se těšíme na příští rok,“ napsala Terezka s Martinem v dopise Permoníkovi, strážci kamenů ctnoctí.

Tím se také uzavřela hra, která trvala od října, a na dvě stovky dětí v ní bojovaly o křišťálový kámen moudrosti. Jejich dopisy, básničky a obrázky z toho, co během svého snažení zažily, jsou až do konce roku vystaveny v 1. patře na radnici Prahy 6. „Letos poprvé jsme prosili děti, aby nám napsaly,“ říká Regina Babická ze sdružení Prev-centrum, které se na organizaci soutěže podílí. „Zpětná vazba je důležitá. Víme, co se dětem líbí nejvíce a co se dá ještě vylepšit,“ říká.  Vystavené dopisy doprovázejí fotografie z jednotlivých soutěží o zisk barevných kamenů a z akce Ladronka Plný džbán.

Vernisáž zahájila místostarostka Marie Kousalíková, která se na radnici věnuje oblasti protidrogové prevence. „Obě akce byly velice vydařené a byl o ně veliký zájem. Myslím, že toto je cesta, jak ukázat dětem možnosti, jak trávit volný čas,“ říká místostarostka. Hra Permoník je připravovaná pro děti od devíti do dvanácti let, tedy věkovou skupinu, která je považována za nejohroženější.