Při Evropské třídě vyrůstá brána E-gate

Ze dne na den vyrostl při Evropské třídě v sousedství hotelu Diplomat plot a za ním se začalo intenzivně pracovat. Je zjevné, že výstavba plánovaného administrativního centra na rohu ulic Evropské a Gymnazijní právě začala.

Do května roku 2007 by zde měl vyrůst administrativní komplex nazavaný E-gate. Celoprosklená budova bude mít sedm nadzemních a tři podzemní podlaží a nabídne přes 20 tisíc čtverečních metrů kanceláří. V suterénu budou místa pro 217 automobilů. Zvláštností architektonicky zajímavé budovy se stane střešní zahrada, ze které bude netradiční vyhlídka na okolí.

Jak nová stavba změní tvář Dejvic? Investor projektu navazuje na původní myšlenku urbanistů vytvořit pomyslnou bránu do města ze dvou proti sobě stojících budov. Jeden z architektů projektu Jan Schindler z ateliéru 4A architekti k tomu poznamenává: „Bylo zapotřebí skloubit tradicionalistické Engelovo pojetí Dejvic s bizarní situací okolních architektonických slohů – od funkcionalistické elegance gymnázia od architekta Linharta přes futuristické UFO Českého Telecomu ze 70. let až k postmodernímu dortu hotelu Diplomat.“

Pozemek při Gymnazijní ulici, který patří městské části, investor využije na zařízení staveniště. Podle dohody s Prahou 6 jej následně, po skončení stavby, připraví pro stavbu obchvatu Vítězného náměstí. Již nyní společnost E-gate přislíbila vysadit zeleň v parku na Ladronce jako náhradu za vykácené stromy. Další stromy vysadí kolem budovy po skončení stavby.

%%OPENFOTO("/image/200512_14.jpg",1,0,0,0,1)%%

 

%%OPENFOTO("/image/200512_13.jpg",1,0,0,0,1)%%

repro PMD, s.r.o.