Vánoce dýchají na záda, program ve stanu bude opět bohatý

Adventní čas plný příjemného napětí a očekávání vánočních svátků ohlásily zvonky Pražské mobilní zvonkohry. Děti s prskavkami a svíčkami společně se starostou Tomášem Chalupou rozsvítily vánoční strom na Vítězném náměstí.

%%OPENFOTO("/image/200512_08.jpg",1,0,0,0,1)%%

 

%%OPENFOTO("/image/200512_07.jpg",1,0,0,0,1)%%

V MŠ Vokovická si vyzdobili školku obrázky s vánoční tématikou.

 

Ten je tradičně ověšen ozdobami, které vyrobily děti ze škol a školek. Vyhlášení soutěže o tu nejhezčí se uskuteční v rámci programu Vánoc Prahy 6. Na týden plný kulturních představení, pozval starosta všechny, kdo mají chuť se v předvánočním shonu zastavit a poveselit. „Vánoční program chceme nabídnout lidem jako malý dárek. Zároveň jde o důstojnou tečku za celým rokem,“ řekl starosta.

Vánoce ve vytápěném stanu zahájí 9. 12. hudebníci Michal Prokop, Luboš Andršt a Jan Hrubý. Až do 21. 12. se v něm budou střídat soubory dětí z různých škol, známí  zpěváci i divadelní soubory s pohádkami. K Vánocům Prahy 6 už neodmyslitelně patří i připravená telefonní budka, odkud mají děti možnost zavolat Ježíškovi a říct, co by si přály pod stromeček.

  

%%OPENFOTO("/image/200512_09.jpg",1,0,0,0,1)%%

Desítky lidí a dětí přišly přivítat advent. Při slavnostním rozsvícení vánočního stromu nechyběly prskavky, svíčky, ale voněl tam i svařák, který pomáhal zahnat pocit zimy.

 

%%OPENFOTO("/image/200512_18.jpg",1,0,0,0,1)%%

Starosta vyzvídal, zda už si děti napsaly Ježíškovi a co by si nejvíce přály.