Žáci z Petřin vystavovali v pralese

náhled souboruNa podzim již počtvrté vystavovali žáci výtvarných tříd ZŠ Petřiny-sever své umělecké práce v Botanické zahradě v Tróji. Soubor výtvorů s názvem Víc než dvě zahrady doplnil interiéry nového skleníku Fatamorgana rozmanitým způsobem.

Některá umělecká díla byla vystavena ve vstupní hale, jiná – většinou trojrozměrná – objevovali návštěvníci mezi drobnými skalničkami i exponáty exotického pralesa. Výrobky dětí vhodně doplnily rostlinnou říši skleníku. Z vystavených prací byl na první pohled patrný pěkný vztah žáků k Botanické zahradě a přírodě vůbec – rádi v ní vyhledávají poučení i krásu. Je pro ně inspirací k tvorbě.

Další výstavu chystají učitelé a žáci školy od 14. 3 do 1. 4. ve výstavní síni Makromolekulárního ústavu na Petřinách. Jejím mottem bude tentokrát J. A. Komenský a jeho Labyrint světa a ráj srdce. Vzápětí bude výstava převezena a exponáty instalovány v Industriální galerii Myrau ve Vinařicích u Kladna. Všechny, kdo se zajímají o výtvarnou činnost žáků z Petřin, zve k návštěvě obou výstav ředitelka školy Helena Pekařová.

Zájemcům o výuku ve výtvarných třídách nabízí ZŠ Petřiny-sever prohlídku školy po Velikonocích ve čtvrtek 7. 4 od 8 do 17 hod. Talentové přijímací zkoušky do 6. třídy příštího školního roku se budou konat 10. 5. v naší škole od 9 hod. Přihlášku a informace o škole získáte na adrese www.zspetriny.cz.