Souboj šachistů připomenul výročí

náhled souboruTicho jako v kostele bylo v tělocvičně, kde běžně dupou tenisky a hvízdá píšťalka, přestože byla plná dětí. To když se u stolů při šachovém turnaji sešlo téměř šedesát dětí ze základních škol Prahy 6, aby soutěžily o Pohár starosty.

Šachový turnaj, který tradičně uspořádala ZŠ nám. Interbrigády k výročí vstupu ČR do NATO, zahájil starosta Tomáš Chalupa krátkou partií s ředitelem školy Jindřichem Kitzbergrem. Ta skončila přátelskou remízou. Poté ke stolům podle jednotlivých věkových kategorií zasedli hráči i hráčky ze třinácti škol.

O pořadí hráčů po šesti odehraných kolech rozhodoval počet dosažených bodů. Nejúspěšnějším školním týmem se stalo družstvo žáků ze školy Pod Marjánkou, kteří porazili loni vítěznou školu M. Alše ze Suchdola. Třetí skončila ZŠ Červený Vrch. Mezi jednotlivci nasbírali nejvíce bodů Marek Škeřík ze Suchdola v kategorii nejmladších chlapců, Vojtěch Bludský z Červeného Vrchu v prostřední kategorii a za nejstarší chlapce Norbert Smutný z vítězného týmu. Z osmi dívek byla stejně jako vloni nejlepší Eva Smutná.

Před udělením cen, které šachistům předal radní Jan Holický, turnaj oživila simultánka Františka Štrosse, ligového hráče, a Tomáše Studničky, také ligového hráče a účastníka šachového mistrovství světa juniorů. Oba hráči všechny partie vyhráli.

Ticho a soustředění. Tak probíhal šachový turnaj dětí na ZŠ nám. Interbrigády.