Koupaliště zahajují sezonu

náhled souboruŽhavé sluneční paprsky lákají každoročně tisíce lidí na koupaliště za osvěžením a v touze po opálení těla. Sezona koupališť právě začala.

Plaveckou sezónu zahájilo koupaliště Petynka, které si získalo své pravidelné návštěvníky zejména díky čistotě vody. Stejně jako vloni mají lidé možnost vyzkoušet pohodlí, které poskytují travnaté pláže nebo vyhřívaný 50-ti metrový bazén s minimální teplotou 24°C, což ocení zejména ranní plavci. K dispozici je kvalitní sociální zázemí, šatny a odpočinkové prostory. Sportovci mohou využít hřiště na beach volejbal, nohejbal nebo hrát stolní tenis. Největším lákadlem pro děti, stejně jako v minulých letech, zůstane zřejmě stometrový tobogán. Aktuální informace z koupaliště lze najít na nově spuštěných webových stránkách koupalistepetynka.cz.

Cenová hladina vstupného zůstává na stejné úrovni jako vloni. „Od počátku roku je obec plátce DPH, což by se mělo odrazit na ceně vstupenky. Radnice však vstupné pro návštěvníky nezvýší. Sníží se ale příjem do rozpočtu Prahy 6,“ uvedl starosta Tomáš Chalupa. Za jednorázový vstup zaplatí dospělí od 30 do 160 Kč, v závislosti na délce pobytu. Držitelé průkazu ZTP, důchodci nad 70 let a děti do 125 cm zaplatí pouze poloviční vstupné. Vstup do areálu je možné si také za zvýhodněnou cenu předplatit na čipovou vstupenku. Nabídka předplatného se letos rozšířila o desetihodinový tarif za 200 korun.

Koupaliště Petynka má plně bezbariérový přístup, vychází vstříc i handicapovaným občanům a vozíčkářům, pro které funguje instalované hydraulické sedadlo spouštějící návštěvníka přímo do bazénu.

Na své návštěvníky se těší i koupaliště v Divoké Šárce, které je proslulé studenou pramenitou vodou. Otevřeno má v květnu od 10 do 18, od června od 9 do 19 hodin. Za vstup zaplatí dospělí 40 korun za celý den, děti polovinu.

Koupaliště v Praze 6 se brzy znovu naplní. To v Divoké Šárce je známé svou studenou vodou, která je příjemná v horkých dnech.

Více informací hledejte na www.koupalistepetynka.cz