Letnou pojedou historické bojové vozy

Na Letenské pláni se uskuteční 8. 5. v 10 hodin velká vojenskohistorická přehlídka, nad kterou převzal záštitu prezident Václav Klaus.

V čele přehlídky bude vlajkosláva s americkými, sovětskými, britskými a francouzskými prapory. Za nimi půjdou členové military klubů v uniformách legionářů z první světové války, následováni prvorepublikovými oddíly, zahraničními jednotkami z druhé války a současnou českou vojenskou technikou včetně letadel a vrtulníků. Vojenská technika pojede ze Špejcharu přes Letnou a na konci zabočí na písečnou plochu, kde bude celý den vystavena. Programu budou jako čestní hosté přihlížet desítky evropských a amerických veteránů z druhé světové války. 

Kvůli přehlídce na Letné bude uzavřena ulice M. Horákové a Badeniho. Uzavírka platí v neděli od 6 do 16 hod. Pro řidiče, kteří přijedou od Střešovic je připravena objízdná trasa z ulice M. Horákové přes Svatovítskou do ulice Pod Kaštany a Korunovační na Letenské nám. Druhý objezd vede přes Mariánské hradby Chotkovou ulicí na náměstí E. Beneše. Od 7. 5. od 18 hod. do 8. 5. do 4 hodin nepojedou tramvaje v Badeniho ulici mezi Chotkovou a M. Horákové. V neděli od 4 do 16 hod nepojedou tramvaje z Prašného mostu po Strossmayerovo nám. a autobusy v úseku Špejchar – Hradčanská, kde budou ukončeny. Tramvaje budou vedeny po objezdových trasách.