Musica melodica vyhrála petrklíč

V 18. ročníku dětské hudební soutěže Jarní petrklíč měla své zastoupení i Praha 6. V kategorii velkých souborů ji reprezentoval výběr mladších členů souboru Musica Melodica působící v ZŠ Dědina. Malí muzikanti měli nejen velký úspěch, ale soutěž i vyhráli.

V konkurenci třinácti pražských i mimopražských souborů tak obhájili své loňské prvenství. Jarní petrklíč pořádá městská část Praha 4 ve spolupráci s Pedagogickou fakultou UK a organizuje ji ZŠ Táborská. Je určena sólistům a souborům. Soutěžící nesmí být starší patnácti let. Soubor Muzica melodica pracuje na Dědině již třetím rokem. Jeho členové hrají na nástroje, zpívají a tančí a jejich repertoár tvoří výhradně lidové písně. Soubor má za sebou řadu ocenění, např. 1. cenu z mezinárodního hudebního festivalu v Neerpeltu v Belgii v roce 2003. Účastní se nejrůznějších domácích přehlídek, festivalů a koncertů, v roce 2006 bude účinkovat na festivalu v Salzburgu.

V současné době má Musica kromě koncertního souboru řadu dalších skupin mladších muzikantů a přípravku pro nejmenší děti. Tato oddělení mohou navštěvovat i děti, které nejsou žáky ZŠ Dědina. Musica Melodica umožňuje dětem v regionu smysluplné trávení volného času.

%%OPENFOTO("/image/200505_12.jpg",1,0,0,0,1)%%