Na Julisce se uskuteční armádní světový šampionát v moderním pětiboji

Příznivci moderního pětiboje si užijí opravdovou podívanou poslední květnový víkend. V areálu stadionu podbabské Julisky se uskuteční 37. armádní mistrovství světa.

Svoji účast v šampionátu potvrdilo 16 zemí, každá má možnost nominovat tři závodníky. Pořadatel, kterým je Armádní sportovní centrum DUKLA, očekává příjezd světové závodnické špičky. Českým želízkem a jedním z největších favoritů závodu bude obhájce titulu mistra světa a bronzový olympionik z Athén Libor Capalini. Sekundovat mu budou Michal Sedlecký (mistr světa z roku 2002) a Martin Dvořák.

Program šampionátu začíná 27. května v ranních hodinách oběma semifinále (střelba a šerm). Plavecká část začíná ve 12 a 14 hodin, běh je na programu v 17 a 17.30 hodin.

Finálový závod nejlepších 32 závodníků se koná v neděli 29. května, první disciplína – střelba začíná už v 6.45. V 9 hodin následuje šerm, po něm plavání. Čtvrtá disciplína, parkúr, se jede v Poděbradech. Výsledky souboje se budou průběžně zobrazovat na plátně v prostoru hlavní tribuny stadionu. Divácky největší lákadlo – závěrečný běh začíná už opět na Julisce v 19.30 hodin.

Vstup po oba dny je zdarma.