Šestka rozkvetla

náhled souboruNepřehlédnutelné záhony barevných tulipánů, macešek a narcisů zdobí Petřiny, Prašný most, Evropskou ulici a další místa a náměstíčka v Praze 6.

„Impulsem ke zkrášlení městské části byly oslavy 60. výročí konce války a také 85 let městské části Praha 6, které připadnou na září,“ řekl starosta Tomáš Chalupa. „Předpokládali jsme, že tulipány rozkvetou k výročí právě na začátku května, ale počasí se poručit nedá,“ komentoval s úsměvem starosta fakt, že většina tulipánů rozkvetla již v půlce dubna. Dvacet nových záhonů na různých místech šestky nechala radnice osázet již na podzim. Lidem se rozkvetlé tulipány velmi líbí, bohužel některým tak, že si je trhají domů. Veřejnost upozornila radnici, že záhony berou útokem vandalové a kradené tulipány dokonce prodávají. Nebezpečím pro vysazené květiny jsou kromě zlodějů i neukáznění pejskaři, kteří nechají své psy hrabat v záhonech.

Až květy opadají, nahradí je letničky. Radnice zvažuje také možnost kombinovat výsadbu letniček s trvalkami, aby záhony zůstávaly stále krásné. „Výzdobu ještě doplníme o květinové koše, které budou zavěšeny na vybraná místa na sloupech veřejného osvětlení,“ doplnil radní Jan Holický.

Radnice nechala vyrobit stovku informačních cedulí, které apelují na ohleduplnost lidí ke květinám.