Nové nahrávací studio křtili Vodou od párků

náhled souboruLoňský vítěz z Plného Džbánu v soutěži popularity studentských kapel z Prahy 6 „Voda od párků“, si jako hlavní cenu (kromě uspokojení ze vystoupení před nadšeným publikem) odnesl poukaz na nahrání demosnímku jedné ze svých písní.

Kluky cena inspirovala a začali poctivě cvičit. Nahrávací studio, jež z grantů vybudovala Stanice techniků, DDM hl. m. Prahy, sídlící Na Julisce, se pomalu přes zimu připravovalo a dolaďovalo, aby na jaře kapelu složenou převážně ze studentů Gymnázia Nad Alejí nezklamalo. Kluci z Vody od párků nakonec překonali obavy a s ředitelem Stanice techniků panem Karvánkem určili termín a šlo se nahrávat. Šlo jim to jak po másle a během dvou dnů byl jejich první „demáč“ na světě.

Johan Hornof (bicí), Vašek Hošek (kytara a zpěv), Matouš Orel (baskytara) nám odpověděli na pár otázek:

Jak jste s odstupem času spokojeni se svou nahrávkou?

„Je to spíš taková „demo-demo“ nahrávka. Vůbec jsme nevěděli, co nás čeká a fakt jsme se dost báli, jak to zvládneme. Vybrali jsme tudíž písničku, kterou jsme v té době uměli nejlépe a hrajeme ji nejdéle… Dneska už bychom si pro tuto příležitost asi vybrali jinou.“

Jak se vám líbilo na podzimním Plném Džbánu?

„Byla tam dobrá atmosféra. Pohoda a tak. Kvůli vystupování jsme začali skládat i vlastní písně. Texty nám dělá Ondra Kopřiva.“

Takže na letošním Plném Džbánu byste si opět zahráli?

„Určitě chceme zase hrát. Od Džbánu jsme na veřejnosti hráli 4x a už se cítíme jistější.“

Stanice techniků se též inspirovala. Podle ředitele Karvánka by ráda nabídla studio za symbolický peníz i dalším malým začínajícím kapelám. „Věřím, že je to pro ně dobrá nabídka a časem se snad z řad dobrovolníků najdou i nějací zvukaři, které vyškolíme a bude to ještě o kousek levnější,“ říká Karvánek. A co je asi nejlepší zpráva, po letech snažení je od února na gymnáziu zřízena zkušebna, kde se pravidelně střídají celkem čtyři školní kapely.