Předškoláci soutěžili na Julisce

Jako praví, velcí atleti si připadali malí předškoláci, kteří se o květnovém víkendu sešli i s rodiči na atletickém stadionu na Julisce.

Tady pro ně byly připraveny závody v lehké atletice, které společně organizovalo Pražské sdružení sport pro všechny a Pražské sokolské župy.

Přes dvě stovky předškolních dětí z pražských sokolských jednot, mezi nimiž nechyběly ani kluci a holky ze Sokola Hanspalka, si vychutnávalo atmosféru velkého stadionu. Zvlášť, když se opodál rozcvičoval desetibojař Roman Šebrle. „Je to skvělé, že se organizují závody i pro tak malé děti. Určitě je pro ně zážitek, když si vyzkoušejí na co mají a porovnají si síly s kamarády,“ pochvalovala si jedna z fandících maminek. Malí sportovci se během celého dne pokoušeli o nejlepší výsledky v jednotlivých disciplínách – skoku do dálky, hodu tenisovým míčkem, sprintu a vytrvalostního běhu, který byl pro předškoláky dlouhý 100 a 150 m. Bylo patrné, že lehká atletika malým sokolům není cizí, i skoky do dálky měli pečlivě natrénované. Čtyřleté a mladší děti soutěžily v kategorii spolu s rodiči. A zatímco bojovat na tartanu pro ně nebyl žádný problém a na všech závodnících se projevil pravý sportovní duch, vítězka nejmladší kategorie měla takový strach ze stupňů vítězů, že ji pro medaili nesli rodiče. Hezké závody provázelo celý den pěkné počasí, a tak závody Praha-open 2005 skončily pro všechny pěkným zážitkem.