„Dobrá věc se podařila, věrná láska zvítězila…“

náhled souboru… znělo Divokou Šárkou z úst sólistů Národního divadla. Představení Prodané nevěsty se vydařilo také. Přes tři tisíce diváků dorazily pěšky nad Čertův mlýn, aby si nenechaly ujít unikátní podívanou.

Lidé přicházeli z několika směrů a postupně plnili lesní svah. Stovky z nich přišli pozdě a na představení se nedostali, plný areál se musel uzavřít. Do slavného  přírodního divadla chodilo kdysi chodilo až deset tisíc diváků, dnes je prostředí zarostlé stromy a pro účinkující zbyl jen kousek místa. Akustika však zůstala dobrá. Když padesátičlenný orchestr na dřevěném pódiu  a sbor nastoupili s „Proč bychom se netěšili“, lidé byli nadšení.

Jen z vršku svahu bylo slyšet  hůř, organizátoři však nedostali povolení divadlo ozvučit. Opera skončila velkým úspěchem, diváci tleskali ve stoje, vyprosili si přídavek a někteří plakali dojetím. Vůbec jim nevadilo, že proseděli tři dějství na zemi nebo že árii občas rušil hluk letadla. Naopak, příroda dodala opeře úžasnou atmosféru, a herci toho uměli vtipně využít. Schovávali se za stromy, Mařenka hodila po Jeníkovi šišku. „Bylo to skvělé, za rok bych tu zpíval znovu,“ shrnul své dojmy „Kecal“ Luděk Vele.

„Přestože na operu přišlo až nečekané množství lidí, všichni se chovali velmi ohleduplně. V lese nezbyl žádný nepořádek,“ chválí diváky organizátoři. K oslavám Dne Prahy 6 po letech operu vzkřísila Jana Divišová a Renée Nachtigallová, které představení uspořádaly společně s Originálním hudebním divadlem Praha. Milionem korun akci sponzorovala městská část.