Těhotenství hereček zamíchalo programem Dejvického divadla

Herečky Dejvického divadla Táňa Wilhelmová a Klára Melíšková mají bříška a odcházejí na mateřskou dovolenou. Narození potomků čekají obě před Vánoci. Divadlo za ně musí sehnat náhradu.

„Celá sezóna je poznamenaná těhotenským boomem, proto nastala řada změn v repertoáru i v obsazení,“ s úsměvem komentuje problémy ředitelka divadla Eva Měřičková a dodává, že miminko čeká i tajemnice divadla. „Je to vtipná situace, ale naštěstí se nám již po porodu vrátila herečka Simona Babčáková,“ dodává ředitelka.

V září se tak po roce na program vrací Mozartova opera Kouzelná flétna, ve které Babčáková hraje. Táňu Wilhelmovou nahradí hostující Martha Issová, role Melíškové si rozdělí Petra Špalková nebo Vanda Hybnerová. Některé inscenace z repertoáru na čas zmizí. „Komedii Sirup hrají celkem tři herečky, teď nám zbyla jedna,“ vysvětluje  Měřičková. Stejně tak hra (sic), kde má Wilhelmová specifickou roli, bude muset počkat, až se herečka vrátí.

14. divadelní sezóna začíná v Dejvicích 11. září i přesto, že jeden z účinkujících, Pavel Šimčík, bude mít nohu v sádře. „Myslím, že to zvládneme,“ říká ředitelka. V říjnu bude uvedena premiéra podle připravované hry O. Muchiny v režii Mariana Amslera. Petr Zelenka na podzim představí novou hru o životě ruského vědce Teremina. Po více než roční pauze je od září také znovu otevřena divadelní kavárna.