Roztocká průjezdná o měsíc dříve

náhled souboruRoztocká ulice v dolním Sedlci je opět průjezdná. Část, která se od poloviny dubna opravovala, je v provozu  o 40 dní dříve, než se plánovalo. Dokončený zhruba kilometrový úsek silnice mezi ulicemi Kamýcká a V Rokli, slavnostně předal do užívání starostovi Prahy 6 a občanům Sedlce primátor Pavel Bém.

Celá akce byla financována magistrátem, prostřednictvím Technické správy komunikací. Náklady na rekonstrukci činily asi 70 milionů korun, další desítky milionů stály nové inženýrské sítě pod vozovkou. Řidiči ocení rozšíření vozovky směrem k Vltavě. V Sedlci vznikla také oddělená autobusová zastávka, což přispěje k plynulosti dopravy. Na úseku, který se opravoval, je nový asfalt, místní lidé si pochvalují nové chodníky ze zámkové dlažby, zpomalovací prahy i pouliční osvětlení. Radnice Prahy 6 navíc prosadila, aby v blízkosti přívozu  a cyklostezky vzniklo nové parkoviště. S opravou dalších komunikací v Dolním Sedlci Praha 6 počítá, pravděpodobně však na vlastní náklady v rámci chodníkového programu. „Od roku 2005 patří Sedlec opět k Praze 6 a myslím, že je to vidět,“ komentoval rekonstrukci starosta Tomáš Chalupa.

Roztocká byla ve špatném stavu po několika povodních, naposledy byla silnice zatopena letos na jaře. „Provedli jsme nové odvodnění komunikace, které odvede vodu ze silnice tak, aby neznečišťovala Vltavu,” řekl ředitel TSK Luděk Dostál.

Předčasné otevření Roztocké vítají nejen řidiči, ale i obyvatelé Suchdola, Únětic a Velkých Přílep. Přes jejich obce proudila veškerá doprava po dobu oprav.

 Starosta T. Chalupa spolu s obyvateli dolního Sedlce, pány Holým a Ryšanem, převzal od primátora P. Béma opravenou silnici.