Včera neděle byla ...

Jednou měsíčně v pondělí bude mít divadlo Semafor návštěvu. Do svého stálého repertoáru totiž zařadilo pravidelné večery hostů. Vystupovat v nich budou umělci, kteří mají osobní vztah k Praze 6 nebo v minulosti účinkovali v divadle Semafor. V řadě případů jde o obojí a lidé se tak setkají s řadou atraktivních hostů, kteří přijali pozvání divadla.

"Jde o úplně nový projekt. Sami netušíme, jak jej přijmou diváci, kteří jsou zvyklí chodit k nám na divadlo," říká dramaturg pořadu Václav Kopta, který se společně s kolegyní Jolanou Smyčkovou ujme role hostitelů. "Samozřejmě se tu také objeví řada hostů, kteří mají pouze blízko k poetice Semaforu, a proto přijali naše pozvání," řekl Kopta. Do konce sezóny se tak mohou diváci těšit například na večer Evou Pilarovou, Hanou Hegerovou či Markem Ebenem. V nové sezóně se pak v rámci těchto pondělků objeví také Leona Machálková, Zdeněk Vřešťál a mnoho dalších.

Divadlo Semafor zařadilo do svého programu pravidelné večery hostů jako poděkování městské části Prahy 6, která pro jeho působení nechala zrekonstruovat bývalou tančírnu Globus na Dejvické. "Platíme zde i poměrně velkorysé nájemné, 600 tisíc korun ročně. Jinde bychom zaplatili mnohem víc," myslí si principál divadla Jiří Suchý.

Úplně prvním hostem v Semaforu bude 5. března zpěvák a kytarista Ivan Hlas. "Spojení kvalitních textů, skvělé muziky s osobitou interpretací, to je kombinace, která už dlouhá léta k Semaforu patří. Stejně tak si myslíme, že na jeho jeviště patří Ivan Hlas se svým triem, které dotváří legenda české rockové hudby Jaroslav Olin Nejezchleba a fenomenální kytarista Norbi Kovács," říká Kopta. Pokud vše dopadne podle představ protagonistů večera, objeví se na scéně také speciální host, bluesový klavírista a zpěvák Jiří Šlupka Svěrák.

 

Ivan Hlas bude prvním hostem, který vystoupí v divadle Semafor v rámci cyklu pořadů Včera neděle byla.