Setkání v divadle roztančily „Balónky“

náhled souboruJeden květnový den patřila scéna dejvického divadla malým hercům Základní školy speciální z Rooseveltovy ulice a jejich přátelům. 

Vedení divadla opět po roce uvolnilo prostory, aby se s podporou městské části mohl uskutečnit již 9. ročník setkání „Podívejte, co umíme“. Sice s handicapem, ale s o to větším nadšením a snahou, si školáčci z Rooseveltovy vyzkoušeli divadelní prkna a jejich výkony sklidily zasloužené ocenění.

Podvečerní představení odstartoval příběh O smutném tygrovi, volně zpracovaná pohádka Aloise Mikulky, kterou předvedl divadelní soubor Přepestro. Byl to příběh milý a poutavý, zahraný s plným nasazením nejenom žáky školy, ale i jejich učiteli a kamarády. Hra měla téměř profesionální nastudování. Jak by ne, když soubor Přepestro hraje už 13 let. Letošní premiéru si v cyklu „Podívejte, co umíme“ odzpíval soubor z Rakovníka z denního stacionáře Ráček. Sympatičtí zpěváci a tanečníci rozveselili divadlo směsí písniček z muzikálu Starci na chmelu.

Základní škola speciální slaví letos 25 let od svého založení, proto se ke slovu se dostala filmová groteska „Jak se staví škola“. Film byl milou vzpomínkou hlavně proto, že mnozí z bývalých žáků jsou se školou stále v kontaktu a vazby mezi všemi jsou pevné a trvalé.

U žádné akce speciální školy nesmí chybět její již dnes známá a věhlasná kapela Balónky, tak finále tradičně patřilo jí. Z Dejvického divadla se stal jeden velký taneční parket a už vůbec nikoho nenapadlo, že většině účastníků osud mnoho zdraví nedopřál.