Den sportu na Ladronce spojil různé disciplíny

Říjnové slunečné dny byly jako stvořené k poslednímu venkovnímu sportování. Městská část nezaváhala a spolu se společností Mohila připravila již druhý ročník Dne sportu Prahy 6, který se stejně jako vloni odehrál na břevnovské pláni, cyklistický závod pak v okolí plochodrážního stadionu na Markétě.

Pořadatelé spojili své síly s tradičním závodem Břevnovských 5 a 10 km, který se stal od letošního roku součástí sportovního dne. Běžecké závody byly určeny pro dospělé i děti, kteří se mohli zapojit buď do kategorie závodníků nebo příchozích. Další disciplíny jízda na horském kole na 30 km trati a 15 km na in-line bruslích pak byly určeny jen dospělým. Ve všech kategoriích a disciplínách se zúčastnilo celkem 114 závodníků. „Závod se od loňska pěkně rozrostl a přispělo k tomu zejména pěkné počasí. Největší zájem byl jako vloni o cyklistický závod,“ informoval ředitel závodu Pavel Landa.

Velký zájem byl o doplňkové akce petanque a lukostřelbu, které si mohli vyzkoušet všichni příchozí. Ceny a poháry přišel závodníkům na Ladronku předat starosta Tomáš Chalupa. Celý sportovní den pak sportovcům zpříjemňoval Pražský pouťový orchestr.