Tísňový systém pro seniory zaplatila nadace

Domov pro seniory Elišky Purkyňové na Vítězném náměstí má nové oddělení pro imobilní klienty. Nyní i s elektronickým tísňovým systémem.

Upravené patro pro nepohyblivé obyvatele domova vzniklo letos v červenci. Oddělení však chyběl nákladný, ovšem velice potřebný systém elektronického tísňového volání. Ředitelka Domova Eva Kalhousová se proto obrátila na Nadaci Komerční banky – Jistota s prosbou o příspěvek. Z Nadace však Domov obdržel celou potřebnou částku 285 tisíc korun. Symbolický šek předali v říjnu ředitelce Evě Kalhousové zástupci nadace, předseda správní rady Jaroslav Říšský a člen správní rady Rostislav Valenta. Po předání šeku byli oba pánové provedeni po celém zařízení.

Systém elektronického tísňového volání je známý z nemocničních zařízení, kdy má klient na pokoji „tlačítko“, které je napojené na sesternu, a je tak v případě akutních situací zlepšena komunikace mezi klienty a personálem. V budoucnosti by rád Domov pro seniory zajistil prostředky na nákup tísňového systému pro potřebné klienty také v dalších patrech objektu v Šolínově i Thákurově ulici.