Rekonstrukce Svatovítské ulice ohrožena, Praha 6 na opravě trvá

V letošním roce budou kulminovat povrchové práce na městském okruhu v oblasti Prašného mostu.

Kromě rekonstrukce vlastní křižovatky, která je součástí tunelového komplexu Blanka, počítá pražský dopravní podnik po dohodě s MČ Praha 6 také s rekonstrukcí tramvajové trati až na Vítězné náměstí. Nedílnou součástí stavby měla být i nezbytná rekonstrukce Svatovítské ulice. „Přestože stavba má povolení i dodavatele stavby, Technická správa komunikací na akci dosud neobdržela peníze z hlavního města. Radnice proto důrazně požádala primátora, aby město uvolnilo na rekonstrukci finanční prostředky,“ sdělil René Pekárek, místostarosta pro strategický rozvoj. Praha 6 podle jeho slov požaduje, aby rekonstrukce proběhla ještě v letošním roce, v souběhu s rekonstrukcí tramvajové trati. „Pokud má být omezena doprava mezi Prašným mostem a Vítězným náměstím, je třeba, aby se všechny práce udělaly najednou. Samozřejmě i z technického hlediska je každý jiný postup dražší a skoro nesmyslný,“ domnívá se.

Po opravě dlouho volají i místní občané, kteří si již řadu let stěžují na hluk a vibrace způsobené intenzivním provozem na nekvalitním povrchu. „Občané jsou stejně jako radnice Prahy 6 již několik let ujišťováni, že k opravě dojde v rámci výstavby městského okruhu,“ uvedl Pekárek. V ulici je navíc nevhodně řešené přecházení, nové přechody by měly být součástí rekonstrukce ulice.

K výluce tramvajové dopravy a rekonstrukci Prašného mostu má dojít během letních měsíců. Radnice Prahy 6 věří, že zvítězí rozum a dojde i na slibovanou rekonstrukci Svatovítské ulice.