Slovo starostky Marie Kousalíkové pro Šestku

Věděli jste, že Šestka, kterou právě držíte v rukou, vychází v této podobě už přes deset let?

Se svým nákladem 56 tisíc výtisků je i ve srovnání s ostatními celorepublikovými měsíčníky výjimečná a občanům žijícím na Praze 6 se snaží poskytovat přehled o tom nejdůležitějším dění, akcích a událostech.

Na první pohled to není vidět, když se ale podíváte na předposlední stranu do tiráže Šestky, zjistíte, že se od letošního března vydala cestou změny. Šestku totiž bude vydávat městská část Praha 6 tak, aby s tím byly spojené co nejnižší náklady a zachovala si nezávislost na soukromých nebo politických zájmech.

Vedle stálých a čtenáři oblíbených rubrik chceme nově zařadit také rubriky, které jim pomůžou zpříjemnit a zlepšit život na Praze 6. Jednou z nich je už teď nový seriál na straně č. 14 o nekuřáckých kavárnách na Praze 6, který má pomoci třeba maminkám s dětmi a lidem, kteří si rádi vychutnají svou kávu nebo občerstvení v klidu a bez otravně páchnoucího cigaretového kouře.

A dobrá zpráva nakonec: únor byl ve znamení zápisů do základních a mateřských škol a už je jisté, že kapacita prvních tříd v patnácti základních školách, jejichž zřizovatelem je městská část Praha 6, je dostačující a můžeme přijmout všechny děti s trvalým pobytem v městské části Praha 6. Na straně č. 6 najdete další zprávy ze školství, například i to, že jedna mateřská škola bude mít novou zahradu. O tom, jak dopadly zápisy do mateřských škol, napíšeme v dubnovém čísle.

Program březnových akcí v Praze 6 najdete na www.praha6.cz.

Těším se, že „šestku“ a to jak tu novinovou, tak i městskou část, dokážeme společně zlepšovat.