Nová tělocvična ZŠ Duhovka bude i pro veřejnost

náhled souboruSoukromá Základní škola Duhovka na Břevnově, která sídlí v budově městské části, postaví novou tělocvičnu. Ta bude mimo vyučování k dispozici i veřejnosti.  

Ve staveniště se okolí školy proměnilo už na podzim loňského roku. Kromě střešní nástavby, kde vzniknou nové učebny, ateliér a laboratoř, se na pozemku školy objevila stavební jáma a postupně i základová deska nové tělocvičny. Ta bude mít samostatný vchod, vedení školy totiž počítá s možností, že mimo vyučování, tedy ve všední dny odpoledne a navečer a o víkendech, nabídne multifunkční tělocvičnu také veřejnosti, aby podpořila sportování místní či širší komunity. Protože jde o multifunkční budovu, najde zde své místo celá škála aktivit – od míčových sportů
přes pohybové hry, atletiku, gymnastiku po tréninky všestrannosti, fitness, hodiny tance nebo jógy. Díky osvětlení a ozvučení se ale místo snadno promění v aulu nebo společenský sál, kde lze pořádat školní akce, přednášky či divadelní představení. Tělocvična tak nabídne další kapacity pro sport, kterých je na Břevnově nedostatek.
Stavbu škola financuje z vlastních prostředků. „Finance na nové výukové prostory máme zajištěny, ale vlivem aktuální situace na stavebním trhu, kdy náklady dramaticky vzrostly, nám pro tělocvičnu část financí chybí. Tuto částku se snažíme zajistit fundraisingovou kampaní. Od dárců se doposud podařilo sehnat dvacet sedm milionů z celkově potřebných čtyřiceti tří,“ říká Jindřich Kitzberger, ředitel školy. Stavba tělocvičny začala v loňském roce, skončit by měla letos. „Rozvoj a rozšiřování školské infrastruktury je jednou z našich priorit a týká se to i budov, které pronajímáme soukromým školám, které jsou nedílnou součástí sítě šestkových škol. Zároveň chceme do budoucna víc využívat zázemí škol, jako jsou hřiště, tělocvičny a sály i pro širokou veřejnost a pro komunitní aktivity,“ podporuje projekt místostarosta pro majetek Petr
Prokop (STAN). Současně plánuje městská část spolu se školou upravit i sousední parčík, kterému se nově začalo říkat Břevnovský kulaťák. Zeleň zde zůstane, jen přibydou prvky pro sportování dětí.