Policisté v Břevnově získali důstojné zázemí

náhled souboruV rámci vyhlášení roku 2001 „Rokem juniorů“ uspořádalo obvodní ředitelství Policie ČR na Praze 6 ve spolupráci s Občanským sdružením akci pro Vaše děti, zaměřenou na oblast prevence kriminality a prevence nehodovosti v silničním provozu. Zúčastnily se jí děti 2. třídy ZŠ Bílá.

Podle ředitele Rajcharta byla tato policejní služebna z ostatních pěti již dlouhou dobu v dezolátním stavu. Dokonce „v absolutně nejhorším stavu, takže i já jsem měl leckdy nechuť sem jít,“ uvedl Rajchart. Jak řekl, bylo to nejen nedostatkem financí na opravu chátrajících prostor, ale situaci zároveň komplikoval soukromý byt, který sousedil s policejní čekárnou. Do řešení problému se proto na žádost ředitele vložila také městská část Praha 6, která poskytla jak prostředky na rekonstrukci, tak pomohla s náhradním bytem.

„Oproti původnímu stavu tak rekonstrukcí vznikly větší a lépe uspořádané prostory, kde mohou občané vyřizovat své stížnosti, případně nahlašovat trestné činy. Policisté zde získali dvě místnosti pro sepisování protokolů, zázemí se šatnou a skříňkami, a naproti tomu občané důstojnou čekárnu,“ dodal Rajchart. Součástí služebny je i cela předběžného zajištění, hlídaná kamerou. Ta je však zcela oddělena od ostatních prostor.

„Chceme bezpečnou městskou část a k tomu potřebujeme výkonné policisty i strážníky. Proto se snažíme pomáhat, proto vynakládáme finanční prostředky nejen na rekonstrukce, ale i na dovybavení policistů a strážníků nebo na jejich další vzdělávání. V tom hodláme pokračovat i letos,“ řekl k tomu starosta Tomáš Chalupa. Podle něj tyto kroky přispějí nejen k vyšší motivaci, ale i k vyšší stabilizaci strážníků a policistů.
 


V kůži zločinců se na pár minut ocitli (zleva) starosta T. Chalupa, J. Janečka a zastupitel O. Kužílek z bezpečnostní komise a ředitel městské policie V. Richter, když zkoušeli novou celu předběžného zadržení. Ta je důsledně hlídána kamerou.